Produse / 16
Accesorii / 3
Consumabile / 6
Parker Romania
Produsul a fost adaugat la comanda dvs. Total: 0 Lei / Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 90 lei

Continua cumparaturile Finalizeaza comanda
Cos / 0
Total: 0 Lei / Transport gratuit Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 90 lei

Continua cumparaturile Finalizeaza comanda
Facebook MENIU MENIU

Ambasadori

Capitularea Japoniei
1945 - 02 Septembrie
Capitularea Japoniei

Capitularea oficială a avut loc pe 2 septembrie 1945, pe vasul american USS Missouri ancorat in golful Tokyo, când reprezentanții Imperiului Japonez alaturi de reprezentanții Americii au semant actul capitularii Japoniei cu stilouri Parker duofold. Generalul Douglas MacArthur semnează documentele cu un Parker red doufold, care i-a aparținut nevestei sale Jean.

ambasadori

ambasadori

ambasadori

ambasadori

ambasadori

ambasadori
Capitularea Germaniei
1945 - 07 Mai
Capitularea Germaniei

Primul act al capitularii a fost semant la Reims, Franta, la ora 02:41 a zilei de 7 mai 1945.

Capitularea neconditionat a fortelor germane a fost semnata de Generaloberst Alfred Jodl, din partea Oberkommando der Wehrmacht (Inaltul Comandament al Fortelor Armate) si de reprezentantul noului Presedinte al Reichului, Marele Amiral Karl Dönitz.

Acest act al capitularii se aplica tuturor tuturor fortelor armate terestre, aeriene si navale care se aflau in acel moment sub controlul OKW-ului. In ciuda faptului ca marea majoritate a comandantilor militari germani s-au supus ordinului de capitulare dat de OKW, au existat si exceptii. Cea mai importanta forta care a refuzat sa capituleze a fost Grupul de Armate Centru de sub comanda maresalului Ferdinand Schörner, care fusese promovat Comandant Suprem al Fortelor Armate (OKH) pe 30 aprilie prin testamentul lui Adolf Hitler.

Singurul reprezentant al Uniunii Sovietice de la Cartierul General Aliat de la Rheims a fost generalu Ivan Susloparov, ofiterul de legatura al Armatei Rosii cu Aliatii occidentali. Reprezentantul american a fost generalul Eisenhower semneaza capitularea cu un stilou parker 51.

ambasadori

ambasadori

ambasadori
Armistitiu de Pace Coreea
1953 - 27 Iulie
Armistitiu de Pace Coreea

În 1945, în urma înfrângerii Japoniei în cel de-al Doilea Război Mondial, armatele Uniunii Sovietice şi ale Statelor Unite au ocupat jumătatea de nord, respectiv cea de sud a peninsulei. Cei doi inamici în Războiul Rece au sprijinit formarea unor guverne care agreau propriile ideologii, ajungându-se la împărţirea actuală a Coreei în două state: Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Razboiul dintre cele doua state a început pe 25 iunie 1950 şi, tehnic, continuă şi acum, cele două ţări nesemnând încă un tratat de pace, ci doar un armistiţiu pe 27 iulie 1953(Mun San, Coreea). În lipsa acordului de pace, incidentele nu au lipsit din 1953 până acum. Cu toate acestea, presa internaţională apreciază că niciunul dintre conflicte nu a fost de proporţiile celui de astăzi.

Generalul american Clark semnează armistițiului cu un stilou Parker 51.

ambasadori

ambasadori

ambasadori
Acordul de Eliberare a Ostaticilor din Iran
1981 - 09 Ianuarie
Acordul de Eliberare a Ostaticilor din Iran

Operația Eagle Claw ("gheara vulturului"), numită și Operation Evening Light ("lumina serii"), a fost o operație militară a SUA care a avut loc în data de 24 aprilie 1980. Obiectivul operației a fost eliberarea a 53 persoane americane cu status diplomatic ținuți ostatici în ambasada Statelor Unite din Teheran în urma luării de ostatici din Teheran din 4 noiembrie 1979. Operația a fost un eșec și ostaticii au fost eliberați doar în ianuarie 1981 după 444 de zile de la ocuparea ambasadei, în urma tratativelor duse între SUA și Iran.

Partea americană este reprezentată de secretarul de stat Warren Christopher care semnează acordul de eliberare a ostaticilor cu un roller Parker(Algeria, 9 ianuarie 1981)

ambasadori
Acordul INF
1987 - 08 Decembrie
Acordul INF

Pe 08 Decembrie 1987 la Washington DC este semnat tratatul de reducere a armelor nucleare INF (Intermediate-range Nuclear Forces) intre SUA si URSS. Acordul este semnat cu un Parker 75 de catre Ronald Reagan si Mihail Gorbaciov.

ambasadori
Acordul START
1991 - 31 Iulie
Acordul START

Pe 31 July 1991 se semneaza la Moscova de catre Gorbaciov si Bush tratatul de reducere a armelor strategice START (Strategic Arms Reduction Treaty) cu un Parker Dofold.

ambasadori

ambasadori
Acordul START I
1992 - 17 Iunie
Acordul START I

Pe 17 Iunie 1992 la Washington DC este semnat tratatul de reducere a armelor nucleare intre SUA si URSS. Acordul este semnat cu un roller Parker Duofold Special Edition Orange de catre George Bush si Boris Yeltsin

ambasadori

ambasadori
Acordul START II
1993 - 03 Ianuarie
Acordul START II

La 03 Ianuarie i993 presedintii Yeltsen si Bush semneaza cu un roller Parker Duofold Black, tratatul START II intre SUA si Rusia. Acesta prevede distrugerea a 2500 de rachete nucleare cu raza lunga de actiune atat americane cat si rusesti.

ambasadori
Acord Pace Orientul Mijlociu
1993 - 13 Septembrie
Acord Pace Orientul Mijlociu

Pe 13 Septembrie 1993 se semneaza acordul de ratificare a autonomiei Jericho si a Fasiei Gaza la Washington DC in prezenta lui Simon Perez, Yasser Arafat si Bill Clinton. La semnarea acordului este folosit un roller Parker Duofold. In urma acestui acord sunt retrase trupele israeliene din Fasia Gaza si West Bank. Este acordata autonomie palestiniana acestor teritorii si este recunoscuta formal Organizatia de Eliberare a Palestinei.

ambasadori

ambasadori
Fiind unicul importator acreditat oficial din Romania al acestui brand, garantam originalitatea tuturor produselor din acest site.
Livrare gratuita pentru comenzi cu valoare mai mare de 90 lei
Livrare in toata tara in 24 de ore de la confirmarea comenzii
Posibilitatea deschiderii coletului la primire
Posibilitatea returnarii produsului in 14 zile de la primire
Posibilitatea rezervarii online si ridicarii produsului de la sediul firmei
Posibilitatea achitarii produsului la sediul firmei cu cash sau card
Etaboo.ro